Dubbel glas vervangen door hoogrendementglas Antwerpen

Waarom je dubbel glas wilt vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun dubbele beglazing te vervangen. 

Ten eerste kan het zijn dat het bestaande dubbele glas beschadigd is geraakt door bijvoorbeeld een ongeluk of inbraak.

In dergelijke gevallen is het belangrijk om het beschadigde glas zo snel mogelijk te laten vervangen om verdere problemen te voorkomen.

Een andere reden kan zijn dat je woning nog enkel glas heeft en je graag wilt profiteren van de vele 

Genk of limburg  glas vervangen in bestaande ramen.

Neem contact met ons

Hoe verloopt het proces van dubbel glas vervangen?

Het vervangen van dubbel glas is over het algemeen een vrij eenvoudig proces, maar het vereist wel de nodige vaardigheden en gereedschappen. 

Het is aan te raden om een professionele glaszetter in te schakelen om ervoor te zorgen dat het nieuwe glas correct wordt geïnstalleerd.

De eerste stap is het verwijderen van het oude glas. 

Dit kan gedaan worden door voorzichtig de stopverf of kit rondom het raam los te maken en vervolgens het glas uit de sponning te halen. 

Het is belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan om schade aan het kozijn te voorkomen.

Vervang dubbele beglazing door hoogwaardig glas

glas vervangen in bestaande ramen

Waar moet je op letten bij het kiezen van nieuw dubbel glas?

Bij het kiezen van nieuw dubbel glas zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Isolatiewaarde: Dubbel glas komt in verschillende isolatieklassen, variërend van HR+ tot HR++. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de warmte-isolatie. Kies voor glas met een goede isolatiewaarde om energie te besparen.
  • Geluidswering: Als geluidsoverlast een probleem is in jouw omgeving, kies dan voor dubbel glas met goede geluidswerende eigenschappen.
  • Veiligheid: Er zijn ook dubbele beglazingsopties beschikbaar die extra veiligheid bieden, zoals gelaagd glas of gehard glas. Deze kunnen helpen bij het voorkomen van inbraken en ongelukken.

Kosten van dubbel glas vervangen

De kosten voor het vervangen van dubbel glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type glas, de afmetingen van het raam en eventuele bijkomende werkzaamheden. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende glaszetters om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijke kosten.

Ten slate

Het vervangen van dubbel glas kan verschillende voordelen bieden, waaronder verbeterde isolatie, geluidswering en veiligheid. Het proces zelf vereist echter expertise en het juiste gereedschap, dus het is verstandig om een professionele glaszetter in te schakelen.

Vergeet niet om bij het kiezen van nieuw dubbel glas rekening te houden met factoren zoals isolatiewaarde, geluidswering en veiligheid. Zo kun je de beste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Glas vervangen in bestaande ramen te Limburg of antwerpen en brussel. Neem contact op met ons